In 2019 is er een Spaarne Kunstroute tijdens Gluren bij de Buren op zondag 10 februari.
De ateliers en galeries zijn op 10 februari van 12 tot 17 uur open.
 

 
  Nieuws januari 2019  

9 en 10 februari van 12-17 uur - Expositie Een leven vol kleur, schilderijen en tekeningen van Els Lips in Galerie de Stockroos, Hagestraat 14, Haarlem10 februari is de expositie onderdeel van de Spaarne Kunstroute.

Eind 2017 boden Emma en Chris van Galerie de Stockroos Els de mogelijkheid om haar werk te exposeren. Na enige aarzeling stemde ze toe. Door haar ziekte en overlijden in september 2018 liep alles anders.

Nu, begin 2019 willen wij, Lenneke, Monica en Jaap samen met Emma en Chris alsnog een expositie houden met (een deel van) het werk van Els. We nodigen je van harte uit om te komen kijken. Je kunt de schilderijen ook kopen. De opbrengst gaat naar projecten in Ethiopië.

 

Optreden Fons Stam in Galerie de Waag tijdens Gluren bij de Buren op zondag 10 februari, Spaarne 30 rood Haarlem om 12:00, 13:30 en 15:00 uur

Fons Stam is een Haarlemse liedjeszanger. Hij bezingt vooral het meelijwekkende van het mannelijke en de mankementen van het bestaan.

 
   
   
   
  Nieuws november 2018  
       
Nieuwe galerie Windows 47 in Haarlem.
De galerie is in de Kunstacademie, Kleine Houtweg 47 Haarlem.
Expositie op 3 en 4 november van 11.00 tot 17.00 uur.
'OMZIEN NAAR NU - Wat ik me herinner' - www.windows47.nl

   

     

 
GALERIE SPW59 geopend tijdens SPAARNEKUNSTROUTE/ KUNSTLIJN 3 en 4 november van 11 tot 17 uur  
       
Jos Out  - beeldende kunst 
Het werk van Jos is onderzoekend. Het kunstzinnig scheppen begint met aftasten: welk materiaal zal ze gebruiken en wat heeft het materiaal te vertellen. Hoeveel ruimte biedt de steen? Beeldhouwen is vormgeven door materiaal te verwijderen, in die zin is beeldhouwen confronterend.
Het begrip Polariteit, als essentieel onderdeel van ons bestaan, probeert Jos in haar werk tot uitdrukking te brengen. De zachtheid van het beeld in relatie tot de hardheid van de gebruikte materialen. www.outart.eu

Alexa Hillen - fotografie   
Alexa heeft een scherp oog voor detail, lijnenspel en compositie. Ze richt zich niet op een bepaald onderwerp, maar staat heel open voor alles om haar heen.  “Ontdekkend” kijken noemt ze dat.
www.kunstinzicht.nl

1 Men  Henk Kraan - mix material objects
Henk weet met losse voorwerpen weer iets geheel nieuws te  creeëren. Vergankelijkheid loopt als een rode draad door zijn werk.

Karin Kersting – gemengde technieken
Karin maakt collages van papier (zuurvrij), bewerkt met acrylverf en kalk.
Mocht u niet in de gelegeheid zijn om het Kunstlijn weekend te komen: wij zijn ook geopend tijdens het Landelijk Atelierweekend,  17 -18 november, 11 – 17 uur www.landelijkatelierweekend.nl/
Volg ons op: www.facebook.com/GalerieSPW59
   
       

 
Lenneke Overmaat exposeert zij tijdens de Kunstlijn 2018 in galerie De Stockroos

Lenneke Overmaat is, naast haar praktijk in communicatie, autodidact kunstenaar sinds 1998. Sinds 2014 is zij deelnemer aan Studio 37 (onderdeel van 37 PK),
een onderzoekscentrum voor kunstenaars onder supervisie van docent/kunstenaar Pietsjanke Fokkema.

Lenneke is een van de initiatiefnemers van het kunstenaarskollektief GKK. Lenneke gebruikt in haar werk diverse media en technieken (acryl op doek, fotografie, tekeningen, genaaide papieren objecten) om bepaalde thema’s die haar bezighouden uit te drukken.  Sinds 2014 maakt zij objecten van handgeschept papier uit Nepal.  Zij ontwerpt daarmee haar eigen ‘stoffen’ door ze te bewerken met verf, tekeningen en borduur-naaisels. Vorig jaar exposeerde zij solo met de expositie ‘Verbeelde Herinneringen’ in Studio 37.

Dit jaar exposeert zij tijdens de Kunstlijn 2018 met de serie LEN-ART tasjes en met enkele wandkleden (beide series gemaakt van handgeschept papier) in galerie
De Stockroos, Hagestraat 14 in Haarlem.

Openingstijden: Zaterdag 3 november en zondag 4 november van 11.00 – 17.00 uur
www.stockroos.nl

   
   
  Nieuws april 2018  
   
VAN NATURE - een solo expositie van Erika Meershoek  
GALERIESPW59, Spaarnwouderstraat 59 Haarlem van 2 april tot 6 mei 2018 op afspraak  
       
Uitnodiging voor een feestelijk intermezzo op zaterdag 21 april 2018 van 15.00 - 17.00 uur met een hapje & drankje in de galerie.

Bij Erika Meershoek is de natuur stevig in het DNA genesteld. De natuur is niet enkel in haar autonome werk de basis van het denken, creatieve proces en uiteindelijke object of product, maar ook in haar werkzaamheden als uitvoerend directeur van stichting ZaaiGoed. De natuur is altijd de inspiratiebron!

In het dagelijks leven probeert zij een zo klein mogelijke ‘voetafdruk’ achter te laten maar in haar kunstwerken wil zij juist een zo groot mogelijke ‘footprint’ van de natuur, letterlijk. Zo zijn in haar bronzen objecten takjes heide te vinden en gebruikt zij zoveel mogelijk zelf verzamelde natuurlijke pigmenten voor de verf waarmee ze schildert. Bij stichting ZaaiGoed is de natuur, of de ZaaiGoed Zintuigentuinen, de inspiratiebron voor de creatieve activiteiten die met en voor ouderen, al dan niet met dementie en/of visuele beperking worden gedaan.
www.facebook.com/GalerieSPW59
   

Wil je de expositie graag zien maar is zaterdag 21 april geen geschikt moment om te komen kijken? Maak dan een afspraak met Alexa Hillen van GALERIESPW59, tel: 06 13187587 of met Erika Meershoek tel: 06 41866778

 
   
  Nieuws januari 2018  
   
Geluksroute 3-4 februari: Creëer je eigen Gelukstegeltjes bij Galerie SPW59  
   
  Zes jaar geleden bedachten wij de volgende spreuk voor op ons verhuiskaartje:

“door het oude vertrouwde los te laten, ontstaat ruimte voor het onverwachte…….”.   

Speciaal voor de GELUKSPLUKKERS! Maak je eigen PERSOONLIJKE gelukstegeltje op een 100 jaar oud wandtegeltje! Deze tegeltjes ademen de historie van jarenlang gebruik in de oude kruidenierswinkel “Simon de Wit”. Die was tot 1986 gevestigd op deze locatie. Kies uit onze voorbeelden dié spreuk die jou aanspreekt…..of laat je inspireren door de kunst aan de muren.

Geopend:
zaterdag 3 februari van 11-17 uur en
zondag 4 februari van 13-17 uur.

Wij heten je van harte welkom!

Meer info:
geluksroute.nu
www.facebook.com/GalerieSPW59
 
   

 
Expositie van Ada Kors tijdens de Geluksroute 2018 in Galerie de Stockroos  
       
Met trots kondigen wij de expositie aan van Ada Kors tijdens de Geluksroute 2018. Openstelling: 3 en 4 februari 2018 van 13 tot 17 uur. Ada is dat weekend onze geluksbrenger, de titel van haar expositie luidt Verliefde olifanten.
U bent van harte uitgenodigd in Galerie de Stockroos, Hagestraat 14, 2011CV Haarlem.

Informatie over de kunstenaar
In 2009 is Ada Kors met haar eerste spiegelreflexcamera vertrokken naar Frankrijk, Pebru, om een fotografiecursus te volgen, en vanaf dat moment is fotografie een belangrijke rol in haar  leven gaan spelen. Cursussen volgden elkaar op en de wens te exposeren om op die manier interactie over haar  foto’s te verkrijgen, groeide. Sinds 2012 is zij  als beeldend kunstenaar actief
Haar foto’s dragen iets uit over verwondering. Klein, steeds kleiner kijken geeft haar een geheel andere kijk op de mens en de natuur, een nieuwe dimensie. Landschappen zijn prachtig, maar de details spreken veel meer aan, het micro- en macroniveau, het abstraheren van wat op haar pad komt. 
Het maakt haar los van het dagelijkse en houdt haar tegelijkertijd in het heden.

Kijk ook op adakors.nl en stockroos.nl

   
   
Extra event tijdens de Geluksroute 3 en 4 februari 2018 in de Stockroos beide dagen om 16 uur.  

Geluksbrenger Yolanthe Cornelisse geeft een sfeervol harpconcert. Zij treedt op:  zaterdag 3 en zondag 4 februari van 16 - 17 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd. Over Yolanthe Als kind al merkte Yolanthe hoe het spelen van harpmuziek haar ontspanning en plezier bracht. Ook zingen was haar lust en haar leven. Dit heeft als een rode draad door haar leven gelopen en kreeg een duidelijke vorm in de opleiding tot muziektherapeut aan de opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden.
Voor meer informatie zonneharp.com of kijk op youtube

 
   
  Nieuws oktober / november 2017  

 
In Horizonverticaal kunt u op 4 en 5 november van 11.00-17.00 uur een solopresentatie met nieuw werk van Geertje van de Kamp bewonderen.
Bekijk hier de flyer.
www.horizonverticaal.nl
   

 
GALERIE SPW59 toont tijdens het Kunstlijn weekend werk van Alexa Hillen (fotografie) en Erika Meershoek (pigment blocks).  
 

Alexa raakt geïnspireerd door te reizen naar andere culturen, maar ook door het dagelijkse leven. Met de serie “De schoonheid van het verval” geeft zij een puur en onbewerkt beeld van de werkelijkheid, met aandacht voor sfeer, compositie en lijnenspel.
Maar waar ook de aardse kleuren en het desolaat gevoel van verlatenheid tot uitdrukking komt. www.kunstlijnhaarlem.nl

Erika haalt haar inspiratie voor het maken van haar kunstwerken uit de natuur. Zij verzameld zowel op het platteland als in de stad, pure materialen om haar eigen verfpigmenten mee te maken. Deze verwerkt ze in haar schilderijen en op blokjes hout. Deze laatste zijn te zien tijdens het Kunstlijn weekend.
www.memo-artwork.net

 

 
Willem Bergisch presenteert magisch realistische taferelen in Galerie De Kromme Gevel  

Willem Bergisch presenteert magisch realistische taferelen in Galerie De Kromme Gevel op Spaarnwouderstraat 118.

Surrealistische schilderijen die het midden houden tussen Breughel en Bosch.

Werken van hoge technische kwaliteit die de fantasie prikkelen en een ruime interpretatie laten aan de toeschouwer.

Meer informatie: www.krommegevel.nl

   

 

Kunstlijnexpositie in de Waag rond thema Zichtbaarheid

 
  Het Kunstlijnthema van dit jaar (“Zichtbaarheid”) wordt doorgaans omschreven als iets wat -met het blote oog - waargenomen kan worden. Waarneembaar dus, in de praktijk wordt deze eigenschap vaak gekoppeld aan het begrip herkenbaarheid. 

De 17 deelnemende leden van kunstenaarsvereniging KZOD hebben aan dit thema een geheel eigen invulling gegeven. De mooie, historische  expositieruimte op de 1e verdieping van de Waag aan het Spaarne toont, ter gelegenheid van deze jaarlijkse kunstmanifestatie, een gevarieerd beeld, waarbij de veelheid aan geexposeerde werken de bezoeker zeker zal verrassen.

De Kunstlijn-expositie in de Waag (Spaarne 30) loopt vanaf donderdag 2 november t/m zondag 12 november.
De openingstijden van deze tentoonstelling zijn: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gedurende het Kunstlijnweekend (zaterdag 4 en zondag 5 november) is de Waag geopend vanaf 11.00 uur.

Bekijk hier de uitnodiging en het persbericht
 
       

 

Gong Fu Cha theeceremonie
Stichting ZaaiGoed in samenwerking met Liselore Halink | Lilo keramiek

De Gong Fu Cha theeceremonie is een kunstproject welke door Liselore Halink en Lilo Keramiek in opdracht van stichting ZaaiGoed is uitgevoerd met krasse ouderen en ouderen met dementie en/of visuele beperking.

Zaterdag 4 en zondag 5 november theeceremonie om
13.00 | 14.00 | 15.00 | 16.00 uur bij

Galerie SPW59, Spaarnwouderstraat 59, Haarlem

Lees verder

 

 
       

 

 

Opening Studio Pbid - Pieter Berkhout/Ingrid Donkelaar

Pieter Berkhout en Ingrid Donkelaar exposeren schilderijen en foto’s
www.pbid.nl

4 en 5 november 2017 van 11:00 -17:00 uur
Spaarne 56, Haarlem

 
       

 
Lenneke Overmaat, de bekende Haarlemse kunstenares, onlangs exposeerde zij nog in 37PK-Studio 37, exposeert tijdens de Kunstlijn, in galerie de Stockroos, Hagestraat 14 Haarlem. Zij toont dan haar nieuwste werk: papieren wandobjecten uit de serie ‘Verbeelde Herinneringen’. 

Je bent van harte welkom tussen 11.00 – 18.30 uur. Vanaf 16.30 uur is er borrel.
Ook kun je een klein werkje van haar bekijken op de overzichtstentoonstelling, dit jaar in het Haarlems Kunst centrum op de Gedempte Oude Gracht 117-121.
Lenneke's werken blijven in november en december hangen in de Stockroos en zijn dan na het Kunstlijnweekend, alleen op afspraak te bezichtigen.

Meer informatie vind je op
stockroos.nl
kunstlijnhaarlem.nl
garenkokerskollektief.weebly.com
   

 

 

Na 1,5 jaar weggeweest te zijn laten de vogels van Ilse Nicola zich weer graag aanschouwen in de Hagestraat 11.

Ilse Nicola schildert figuratief en kleurrijk.
Ze laat zich inspireren door de schoonheid van de natuur en met name de persoonlijkheden van vogels.

Kleur, beetje humor en vrolijkheid zijn typerend voor haar stijl van schilderen waar zij sinds 2001 mee is begonnen. Een schilderij is pas af als het een feestje is geworden!

De schilderijen van Ilse zijn te bewonderen in de Hagestraat 11 op zondag 5 november van 13 - 17.00 uur
Volg Ilse op Facebook

 
Nieuws april 2017  
   
Op 2 april is de Spaarne Kunstroute goed te combineren met het Rondje Bakenes  

 
Beeldend kunstenaar Juliette Verhofstad in Galerie Stockroos  
Beeldend kunstenaar Juliette Verhofstad opent haar expositie op 2 april van 13 - 17 uur in de Stockroos onderdeel van de Spaarne Kunstroute. Zij experimenteert al enige tijd met fotografie. Met de transfertechniek en kleurpotloden maakt zij fraaie collages waarin herhaling, spiegeling, rotatie, en detaillering de ingrediënten zijn.

Zij maakt deel uit van het Garenkokerskollektief
Je bent van harte uitgenodigd de opening van deze expositie in aanwezigheid van de kunstenares, op 2 april bij te wonen.

Op 2 april van 13-17:00 uur is er ook Rondje Bakenes, aan de Bakenessergracht. Het is leuk om de Stockroos te combineren met een bezoek aan deze fraaie (300 meter verderop gelegen) gracht waar ateliers en galeries hun deuren openstellen voor publiek met een breed cultureel aanbod.
   

 
   
Huis van Klei, Janneke Makkink.
Naast keramiek exposeert Janneke ook bakelieten klokje


huisvanklei.nl
Galerie SPW
De expositie van Henk de Beer is nog tot en met 2 april te bezichtigenwww.facebook.com/GalerieSPW59
 
 
   
Nieuws februari 2017  
   
Painted video - Herman van den Heuvel

Herman van den Heuvel exposeert geschilderde animatievideo’s.
U bent van harte welkom op de opening, met een inleiding van beeldend kunstenaar Rob Visje, op zondag 29 januari 2017 om 16:00 uur.

De tentoonstelling is geopend van 26 januari tot en met 12 februari 2017. Openingstijden donderdag tot en met zondag van 13:00 - 17:00 uur.

De Waag, Spaarne 30 rood, 2011 CJ Haarlem, kzod.nl
Lees hier het persbericht van de expositie
   
   
Nieuws januari 2017  
   
   

Kijk ook op de website en Facebook
Te zien op 5 februari bij Atelier Z:

DE KAT VAN CAJANUS,
244 cm hoog.

van 13 - 17 uur
Bij Atelier Z,
Burgwal 3

 
 

 
Expositie Galerie SPW 59 - “EYE TO EYE” – Henk de Beer

Henk de Beer (1953) schildert voornamelijk spontaan-realistische portretten van zijn muziekhelden, in olieverf op groot formaat canvas. Van rappers en DJ's uit de Hip Hop-scene - zoals Public Enemy, Xzibit en KRS-One - tot Jimi Hendrix, Lou Reed, Frank Zappa, Amy Winehouse en vele anderen.
De serie EYE TO EYE bestaat uit portretten waarop De Beer heeft ingezoomd op de ogen.

Leuke bijkomstigheid is, dat wij op 21 – 22 januari, de twee op-één-na-langste mannen van de wereld ("Reuzen" van 2.45m! resp. 2.35m!) te gast hebben in onze B&B KenauSHome, gelegen achter de Galerie. Speciaal voor onze “Reuzen” wordt een deel van het werk van Henk op hún oog(EYE)hoogte gehangen! En een deel extra laag, zodat een ieder het gevoel kan krijgen waar de “Reuzen” dagelijks mee te maken hebben.

Ook nieuwsgierig hoe dit eruit ziet en voelt? Kom dan een kijkje nemen:
Zaterdag 3 februari van 11 – 17 uur tijdens Geluksroute
Zondag 4 februari van 13 – 17 uur


www.facebook.com/GalerieSPW59
www.facebook.com/Kenaushome
   

 
Geluksroute bij Galerie de Stockroos - Expositie Caroline Doornenbal  

Zondag 5 februari 2017 tonen wij in Galerie de Stockroos het werk van beeldend kunstenaar Caroline Doornenbal. Wij zijn open van 13 – 17: 00 uur.

Caroline maakt kunst waarbij het gaat het over natuur, takken, licht en water.  Ze werkt graag met een beperkt olieverfpallet waarbij toeval en sturing belangrijke element
en zijn.

 

De oude vijver-
een kikker springt erin
het geluid van water

MatsuoBasho 1644-1694

www.carolinedoornenbal.nl
   
   
Nieuws december 2016  
       
Galerie de Stockroos
Zondag 11 december van 11.00 - 17.00 uur.
Hagestraat 14, Haarlem.
www.stockroos.nl
Leuk als je komt! Drankje & hapje staat klaar.


ss
Margriet Gehrels  
  Evelien van der Zaken en Margriet Gehrels studeren samen aan de Academie voor Beeldende Kunst Sint Joost in Breda. Na het afstuderen in 1998 gaan ze ieder hun eigen weg: Evelien wordt Grafisch Ontwerper en werkt met name in opdracht, Margriet richt zich meer op het vrije werk en het lesgeven. Contact is er altijd geweest en sinds Evelien zich sinds enkele jaren ook op haar vrije werk stort, hebben ze regelmatig brainstormsessies en atelieravonden. Dit jaar tijdens de Kunstlijn exposeren ze voor het eerst samen.

 
Evelien van der Zaken
 
   
Nieuws november 2016  
   
Bij Atelier Z op 3 november:

HOOFD en HALS
zaken,
over sieraden voor hoofd en hals

Draagbare HOEDEN van papier,
HOOFDsieraden van draadfiguur

HALS-sieraden met
ladder, voetje, stokjes, karton, plastic slang, hout, schelpen, gekruld draad, wier uit Afrika

HARTELIJK WELKOM
van 13 tot 17 uur
Atelier Z , Burgwal 3 , Ria van Kooten
   

 
Galerie de Stockroos - KUNSTLIJN HAARLEM
Zaterdag 5 en zondag 6 november van 11.00 - 17.00 uur.
Hagestraat 14, Haarlem. www.stockroos.nl
Leuk als je komt! Drankje & hapje staat klaar.

Evelien van der Zaken
en Margriet Gehrels studeren samen aan de Academie voor Beeldende Kunst Sint Joost in Breda. Na het afstuderen in 1998 gaan ze ieder hun eigen weg: Evelien wordt Grafisch Ontwerper en werkt met name in opdracht, Margriet richt zich meer op het vrije werk en het lesgeven. Contact is er altijd geweest en sinds Evelien zich sinds enkele jaren ook op haar vrije werk stort, hebben ze regelmatig brainstormsessies en atelieravonden. Dit jaar tijdens de Kunstlijn exposeren ze voor het eerst samen.
Huis van Klei - Janneke Makkink
Tijdens de Kunstlijn Haarlem staat keramiste Irene Andreae met haar werk in het atelier van Janneke Makkink. Zij exposeert haar dekseldozen aan het Donkere Spaarne 28 a zwart, op zaterdag 5 en zondag 6 november van 11 tot 17 uur.
Meer info Huis van Klei


Irene Andreae

Eetlokaal 'In den Swarten Hondt'
tentoonstelling van 10 werkstukken gemaakt door leerlingen van de Van Voorthuijsenschool in Haarlem. Leerlingen met een verstandelijke beperking.

 

Margriet Gehrels  

 
Evelien van der Zaken
 

 
KUNSTLIJN 2016: GALERIE SPW59 doet mee!
zaterdag 5 en zondag 6 november van 11.00 tot 17.00 uur.

OLGA EN ARMEN GASPARIAN - Schilderijen en bronzen beelden
"TEMPUS FUGIT, AETERNITAS MANET” - “Time is running out, eternity remains”

Het leven op aarde is als een labyrint. Elk persoon doorloopt dit labyrint, geleid door liefde, zonder de hoop te verliezen. Niemand weet wat ons morgen te wachten staat, maar vertrouwen, hoop en liefde zal ons leiden.

Zie ook: www.gasparian.nl, of
www.facebook.com/GalerieSPW59

Bezichtiging van de expositie is ook mogelijk op afspraak tot 31 december 2016:
mail galerie.spw59@upcmail.nl of bel 06-13187587.

U bent van harte welkom!
   

 

Kijk ook op de website en Facebook
KOZD - 14 kunstenaars, geïnspireerd door het thema Overmorgen, exposeren in de Waag.
Donderdag 20 oktober t/m zondag 6 november
DE WAAG, Spaarne 30 rood,Haarlem
Kijk voor meer info op: www.kzod.nl


Jacqueline van Rosmalen
 
   
Nieuws oktober 2016  
   


Kijk ook op de website en Facebook
  Het Jan en Piet museum is geopend op 2 oktober
Op 1 oktober is het Jan en Piet museum is geopend met Jan en Piet als vaste exposanten. Gastexposant is Ron Glasbeek!


Ron Glasbeek
- Wassende evrouw
 
   
Nieuws september 2016  
   
  Monica Friedl in galerie Stockroos
Monica Friedl uit Haarlem schildert de laatste 6 jaar voornamelijk landschappen. In verschillende fases van haar leven is ze met vorm en vormgeving bezig geweest.
Haar landschappen zijn geen bewuste afspiegeling van welke plek op aarde dan ook. Ze ontstaan op organische wijze uit de verf. Laag voor laag. Een zomerlandschap verandert in winter, droog en dor in stromend water. En dan is er opeens een magisch moment, waarop ze besluit dat het af is.

Deze werken zijn te zien in de Stockroos, op zondag 11 september van 13 - 17 uur.
 

 
Open monumentendag 2016, óók bij Galerie SPW59,
met de expositie "Vrouwelijke iconen" & “Symbolen”.
Dit alles samengesteld en gepresenteerd door 5 krachtige vrouwen; Julia Henneman - Sarah Maernhoudt - Adine Mansholt - Ria van Kooten - Alexa Hillen.

Mocht u zondag tijdens de Spaarnekunstroute niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan bent u zaterdag ook van harte welkom!
Adres: Spaarnwouderstraat 59, 2011 AB Haarlem
   
   
Nieuws mei 2016  
   
Nieuwe deelnemers aan de Spaarne Kunstroute: Frouwine de Graaff en Joleen Weilers/Grace van der Spiegel  
       
  Frouwine de Graaff                                                                                    Joleen Weilers
  "frouwine de graaff schilderkunst" is gevestigd aan de Bakenesserstraat 15a.
Vaak werkt Frouwine in opdracht van particulieren en van bedrijven. Tijdens de SKR zijn van hiervan voorbeelden te zien. Frouwine geeft les in De Waag, op zaterdag van 10.30-12.30 uur. Zie www.salondebakenes.nl - Kijk ook op Facebook


Joleen Weilers en Grace van der Spiegel zijn te vinden op Burgwal 66,
Zij exposeren schilderijen
.
Joleen Weilers schildert bijna op alles – ze is een verwoed hergebruiker – uiteenlopend van oud scheepszeil, gerestylde meubeltjes, mooi aquarelpapier tot nieuw doek. Zij schildert met acrylverf zowel figuratief als abstract, met een voorkeur voor primaire kleuren in ton-sur-ton. Kijk ook op
www.joleenweilers.nl
 

 
Gastexposities Wim Tromp en Ilse Nicola bij Ruimte voor Balans op 5 juni van 12.00 tot 18.00  


Wim Tromp: Beeldend Kunstenaar uit Haarlem.
De uitdaging van Wim is het abstraheren van landschap, industrie en straatbeelden. Hij zoekt de grenzen in de toepassing van de aquareltechniek. Wim werkt veel van eigen foto's en op locatie. www.wimtromp.nl 


Wim Tromp - Aleppo Syrie                                                       Lange Raamstraat Haarlem

 
       


Ilse Nicola: Gayparade                                                                Meisjes onder elkaar

  Ilse Nicola: Beeldend Kunstenares uit Haarlem.
Ilse schildert figuratief en kleurrijk . Zij laat zich inspirerendoor de schoonheid van de natuur en met name door de persoonlijkheden van vogels.
Facebook  Ilse Nicola Schilderijen

Ruimte voor Balans
Hagestraat 11 Haarlem
(ingang achterom via Beeksteeg)

 

 


Kijk ook op de website en Facebook
Janneke Makkink heeft een gast, huisvanklei.nl:
Charlotte Schreuder, Ontwerper


In oktober 2014 studeerde Charlotte af aan de TU Delft waar ze Industrieel Ontwerpen (IO) gestudeerd heeft. Dit is een ontwerpopleiding waarbij het hele proces van productontwikkeling wordt gevolgd, van gebruiksgemak tot de technische uitwerking.  Naast IO is ze altijd bezig geweest met het creëren en maken van dingen. Dit lampje is daar een voorbeeld van.charlotteschreuder.nl


 

 

De Stockroos: Nieuwe expositie Joanne Luijmes beeldend kunstenaar en illustratrice - 5 juni 2016 van 13 - 17 uur

 

Op zaterdag 11 juni van 13 – 18  is een tweede expomoment gepland in de Stockroos.
Dan doet Joanne mee met  het festival "Wat een Eiland" in het Rosenstock Huessy Huys (onze buren). Op deze middag zijn er optredens, exposities en andere uitingen van hoogwaardige kunst te bewonderen. De Stockroos is die middag als onderdeel van het festival geopend.

Joanne Luijmes heeft gestudeerd aan de Akademie voor Beeldende Kunsten Arnhem. In het bijzondere werk van Joanne Luijmens is alles opgebouwd uit fragmenten en dat vormt weer structuren, die weer een bouwwerk van het leven laten zien. Het herkennen en vinden van deze bouwstenen vindt zij erg interessant.

Sinds half april 2016 zijn er twee  vilten ontwerpen van haar hand te bewonderen in de Spaarnezaal en de Bavozaal van de Rechtbank te Haarlem.
Voor meer informatie: www.joanneluijmes.nl

   
   
Nieuws april 2016  
       
  Het Jan en Piet museum is wel geopend op 1 mei
Op 1 mei is er toch nog enige activiteit. Het Jan en Piet museum is wel geopend. Let vooral op het gastoptreden!!

Kijk ook op de website
en Facebook
 
   
Nieuws maart 2016  
   
Tegelijkertijd genieten van kunst én van muziek!
Dat kan a.s. zondag 20 maart bij Galerie SPW59!
     
Lisa& The Lumberjacks (pop/soul) treedt op  om 13 – 14.30 – 16 uur,  gedurende 30 minuten per sessie. Tijdens deze optredens is het niet mogelijk om vrijblijvend in en uit te lopen!  

 
Janneke Makking, Huis van Klei, is door omstandigheden gesloten op 20 maart.
Atelier Z is ook gesloten.
Ada Korst exposeert eigen werk in haar atelier Hagestraat 12a.
 

 

Galerie de Stockroos - expositie  "Het Nieuwe Vage".
Karen Steenwinkel fotografe en Jolanda de Meester, kostuumontwerpster, in samenwerking met tekstschrijver en muzikant Rom Helweg, exposeren in Galerie de Stockroos, op zondag 20 maart van 13 - 18 uur.
Bij het nieuwe vage is niets wat het is, alles wat het lijkt, niemand heeft het mis, je voelt wat je bekijkt! Nieuwsgierig???
Kom dan langs bij Galerie de Stockroos.  Deze expositie maakt deel uit van Gluren bij de Buren, het jaarlijkse huiskamerfestival, waar je kunt genieten van lokaal talent.

Bij onze overburen op nummer 29 kun je genieten van het singer songwriters duo Onder de Maan om 13:45, 15:15 en 16:45.
We sluiten af met een borrel.

Nana Bouwens , Turfmarkt 30  - foto's van Martine Goulmy. Tekeningen van Maartje Hinse
Zondag 20 maart om 13.00 / 14.30 / 16.00 Jorah via Gluren bij de Buren.

 

 
Kom Gluren bij de Buren op 20 maart 2016  

Galerie de Stockroos doet mee met de expositie van Karen Steenwinkel en Jolanda de Meester! Opening: 20 maart 2016 om 13 uur.

Op zondag 20 maart wordt Haarlem op cultureel gebied op zijn kop gezet. Tijdens het Gluren bij de Buren huiskamerfestival is het voor publiek mogelijk om in verschillende woonkamers verspreid over de hele stad te komen gluren naar lokaal talent.

                       
                        Jolanda de Meester

 

Fotografe Karen Steenwinkel en kostuumontwerpster Jolanda de Meester, exposeren op 20 maart tijdens Gluren bij de Buren in huiskamer/galerie de Stockroos.
Karen maakt prachtige en bijzondere foto’s. Thema’s die zij belicht zijn o.a. lifestyle, mode, portretten, en kunst. www.karensteenwinkel.com


Karen Steenwinkel

Creatieve duizendpoot Jolanda de Meester maakt fraaie kostuums en meer. Zij is te zien in de Stockroos met smaakvolle zijden shawls naar eigen ontwerp.
www.karensteenwinkel.jalbum.net

Rom Hellweg, communicatiedeskundige, maakt de teksten bij de ontwerpen van de beide kusntenaars.

Je bent van harte uitgenodigd bij Galerie de Stockroos, Hagestraat 14, in Haarlem!
www.stockroos.nl

 
       

 


Kijk ook op de website
   
   
Nieuws februari 2016  
       


Hans (gitarist) en Monique (zangeres) van Moonrise treden op as. zondag in twee galeries. 13.30 uur bij Galerie De Kromme Gevel en 15.30 uur bij Ruud Jansen.
Zie ook www.moonrise-music.nl

ATELIER   Z  - Ria van Kooten

KORTE KURSUS:   
Van Oud naar Nieuw  - inpakken - lijmen - verven – lakken
3 maandagen   22/2,  29/2,  7/3 van 10.00 – 11.30 uur
Atelier  Z,   Burgwal 3              
Ria van Kooten: 023-5713640/  06-12286795 

 
Nieuwe expositie in Galerie SPW59 met werk van NIEK BRUYNZEEL & ALEXA HILLEN
NIEK laat in zijn werk duidelijk de verwondering voor de natuur in het algemeen zien, het landschap of delen daaruit. Zo ook het zoeken naar vervloeiing tussen abstractie en detail. Zijn thema’s zijn onder te brengen in “het gedroomde” en “het landschappelijke” in de ruimste zin. Er is niet één manier van werken.
Niek is duidelijk een veelzijdige kunstenaar, zie www.niekbruynzeel.nl

Naast het werk van Niek, wordt ook de fotoserie “De schoonheid van het verval” van ALEXA getoond. De foto’s tonen de kracht van de natuur, aardse kleuren, totale stilte, maar ook een desolaat gevoel van verlatenheid komt tot uitdrukking. Gefotografeerd in Namibië, Kolmanskop, na meer dan 50 jaar leegstand verworden tot een spookstadje, zie alexa.hillen.kunstinzicht.nl

Galerie SPW59 doet zaterdag en zondag 6/7 februari van 12-17 uur mee aan de Geluksroute. Bezoekers kunnen een eigen geluks-spreuk schrijven op oude wandtegeltjes die afkomstig zijn van de muren van de voormalige kruidenierswinkel Simon de Wit.
   

 
Expositieruimte de Stockroos heeft werk van Connie Fransen.
Haar thema’s gaan over buiten zijn, verhalen, kunst, boeken, poëzie en ontmoetingen. In 2009 won zij de Groene Hart Kunstprijs. Zij heeft op tal van plekken geëxposeerd waaronder in het Pulitzer Hotel Amsterdam.

In 2016 wil zij haar vleugels uitslaan naar Haarlem. In februari exposeert zij in de Stockroos en in april in de Kunstkelder Drossestraat 2, in Haarlem. conniefransen.exto.nl

de
   

 

 
Kijk ook op de website
 

 
Janneke Makkink, “Het Huis van Klei” exposeert haar eigen werk en heeft een leuk verrassing in het kader van de Geluksroute. www.huisvanklei.nl

GalerieZ en Atelier Hans en Grietje (Ada Kors) zijn 7 februari geopend.

In het kader van de Geluksroute zijn er leuke attenties.
Zij exposeren ook alletwee in de Kloostergangen; expositie Ontworteld.
Kijk op www.kzod.nl/ontworteld

 
   
Nieuws november 2015  
   
Expositieruimte “Stockroos”
Wij doen mee aan de Kunstlijn met een expositie van Margriet Gehrels, beeldend kunstenaar. Tot enkele jaren geleden woonde zij nog in de Hagestraat!
www.griet.net
www.stockroos.nl

In verband met de Kunstlijn zijn we 2 dagen open zaterdag 31 oktober en zondag 1 november van 12 tot 17 uur.

 

 

GALERIE SPW59 ZA & ZO VAN 11 – 17 UUR - SPAARNWOUDERSTRAAT 59 HAARLEM

 

  Cees van Es - schilderkunst
Het snelle acryl is in zijn werk favoriet, al worden olieverf en gemengde technieken niet geschuwd. Thema's worden vaak gekozen naar berichten in de pers, gebeurtenissen in de omgeving of n.a.v. fragmenten uit muziek, boek of film. Zijn werk kan omschreven worden als “'lyrische abstractie'. www.ceesvanes.nl.

Eefje van den Braak – ruimtelijke vormen in keramiek

De verstilde geometrische werken van Eefje passen heel goed bij de kleurrijke composities van Cees. Ze put inspiratie uit schijnbaar onbeduidende voorwerpen, zoals een radiator of een tandwiel, die ze vervolgens abstraheert. Ze gebruikt graag basisvormen, zoals een cirkel, ovaal of piramide. Haar objecten zijn vaak technisch complex en vergen een precieze voorbereiding en opbouw. Door de combinatie van opengesneden en gesloten delen speelt de schaduwwerking een belangrijke rol. www.eefjevdbraak.nl
 

 

Janneke Makkink doet weer mee met de Kunstlijn en heeft Irene Andreae als gast keramiste in haar atelier.

Irene Andreae is geïnspireerd door het strand en zee en combineert haar dekseldozen met juthout. De verstilde uitstraling is het resultaat van jarenlange experimenten met glazuur.

Het atelier Huis van klei van Janneke Makkink is open op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november van 11 tot 17 uur. Dus ook tijdens de Spaarne Kunstroute.
Adres: Donkere Spaarne 28A zwart.
Kijk ook op huisvanklei.nl

   
   
Nieuws oktober 2015  

 
Galerie Nana Bouwens is wegens omstandigheden gesloten.  

 
 

Kijk ook op de website

 

 
Inge Sips exposeert in oktober in Galerie de Stockroos.
Beeldend kunstenaar Inge Sips neemt voor het eerst deel aan de Spaarne Kunstroute. Haar werk is 4 oktober te zien bij expositieruimte Stockroos in de Hagestraat.
Zij schildert, tekent, en maakt uitstapjes naar 3D werk. Haar grootste inspiratiebron is het paard. In expressieve stijl verbeeld zij de kracht en snelheid van dit dier; het moet bijna letterlijk het doek afspatten.

Zie verder ook haar website: www.getekendsips.nl en www.woerdensecourant.nl

 
   

Kijk ook op www.getekendsips.nl

 

 
Galerie SPW verlengt de expositie van Gerphil Kerkhof.

Werk dat veelzijdig is, en waaruit in deze expositie één thema gekozen is: het verloren gebouw als metafoor voor een voorbije wereld. Een wereld die, zelfs in vervallen lelijkheid, mooi is in zijn weemoed - een weemoed die spanning oproept en de verbeelding prikkelt om de ruimte in te vullen met eigen herinneringen en droombeelden.

Nieuwsgierig? U bent van 29 augustus tot en met 18 oktober 2015 van harte welkom bij Galerie SPW59, Spaarnwouderstraat 59 in Haarlem.
Tijdens de Spaarne Kunstroute op 4 oktober van 13.00-17.00 uur

en op afspraak E: galerie.spw59@upcmail.nl en M: 06-13187587.

Kijk ook op www.geja-vu.nl
   
   
Nieuws september 2015  
       
 

Kijk ook op de website
 

 
Ruud Janssen exposeert op 6 september in Galerie de Stockroos - Hagestraat 14, Haarlem 2011CV

 
 

Kijk ook op www.stockroos.nl/komende_exposities
 
   
Nieuws juni 2015  
   
 

Ada van Velzen-Kors exposeert in de Kloosterkeuken

In deze expositie laat Ada de abstractie zien en hoop ze dat de kijker een beetje kan invoelen hoe haar manier van kijken tijdens het fotograferen is.

Volg Ada op Facebook


 
   

 
Saskia de Wal exposeert In galerie SPW De Stockroos heeft op7 juni een expositie van Wulf Hendriks  


Kijk ook op Facebook

Wulf Hendriks woont en werkt in Haarlem. Wulf slaat met zijn portretschilderijen een brug tussen het realisme van een herkenbaar gezicht en de surreële werking van kleur. Zo doende ontstaan bijzondere, kleurrijke portretten. Wulf combineert diverse technieken. Hij schildert met acryl verf en spray paint en maakt ook collages. Het werk is grafisch, helder en precies. Humor komt geregeld terug in de kunst van Wulf Hendrik.Kijk ook op www.10x10artist.com/kunstenaar/wulf-hendriks/
 

 
   


Kijk ook op de website
 

Kijk ook op de website
 
   
Nieuws mei 2015  
   

 
Door omstandigheden kunnen het ms JANUS, de Kloosterkeuken en Spijshuis Arlemein op 3 mei niet deelnemen aan de Spaarnekunstroute.  

 

Kijk ook op de website
 

 
Expositie van Wieke Appel in de Kloosterkeuken in de maand mei.
Wieke Appel schildert met aquarel op canvas en aquarelpapier.
Daarvoor schilderde zij op o.a. Ganzeneieren en schilderde zij afbeeldingen van haar favoriete schilder: Anton Pieck. Hiermee heeft zij op nationale en internationale beurzen gestaan. Maar zij wou wat anders, iets groters, iets uitdagenders.
Het resultaat is te zien in de Kloosterkeuken.

   

 

 

  Expositie in de Stockroos: Marguerite Feld.
De laatste tijd heeft ook het tekenen een nieuwe dimensie toegevoegd aan haar werk. Met tekeningen op diverse lagen papier wil zij letterlijk de gelaagdheid weergeven die ze wil verbeelden.Haar foto's vormen een extra dimensie hierbij.
De kwetsbare gevoelslagen die we allemaal in onszelf meedragen en waarvan we wensen dat ze gezien en gekend worden, probeer zij in haar werk zichtbaar te maken.Zie ook garenkokerskollektief.weebly.com.
 

 
   
    Reserveren voor de voorstelling.  
Kijk ook op de website  
   
Nieuws april 2015  
   

 

  Expositie in de Stockroos: Marguerite Feld.
De laatste tijd heeft ook het tekenen een nieuwe dimensie toegevoegd aan haar werk. Met tekeningen op diverse lagen papier wil zij letterlijk de gelaagdheid weergeven die ze wil verbeelden.Haar foto's vormen een extra dimensie hierbij.
De kwetsbare gevoelslagen die we allemaal in onszelf meedragen en waarvan we wensen dat ze gezien en gekend worden, probeer zij in haar werk zichtbaar te maken.Zie ook garenkokerskollektief.weebly.com.
 
   

 
Expositie van Wieke Appel in de Kloosterkeuken in de maand mei.
Wieke Appel schildert met aquarel op canvas en aquarelpapier.
Daarvoor schilderde zij op o.a. Ganzeneieren en schilderde zij afbeeldingen van haar favoriete schilder: Anton Pieck. Hiermee heeft zij op nationale en internationale beurzen gestaan. Maar zij wou wat anders, iets groters, iets uitdagenders.
Het resultaat is te zien in de Kloosterkeuken.


   
   

 


Reserveren noodzakelijk
Kijk ook op de website
   
   
Nieuws maart 2015  
   
 

Astrid van Domselaar exposeert in maart in de Kloosterkeuken

Astrid van Domselaar exposeert haar materie schilderijen tijdens de Spaarne Kunstroute en gedurende de maand maart in de Kloosterkeuken, Hagestraat te Haarlem. Het kenmerk van haar werk is abstract en het heeft een expressief kleurgebruik. Van Domselaar werkt met acryl, oliepastel, steen en zand in haar schilderijen. Behalve het materiaal is ook de natuur haar inspiratiebron. De grillige vormen en de verscheidenheid van het landschap beïnvloeden haar fantasie. De vormen, de kracht en het lijnenspel vertaalt zij in diverse beeldstijlen.  Muziek, gedichten en fietstochten  helpen mij ook om de beelden te transformeren tot een schilderij.

www.astride.exto.nl

 

 

 


Expositieruimte Stockroos Hagestraat 14:

Ilse Nicola, wonend en werkend in de Hagestraat, exposeert kleurrijk en figuratief werk met acryl, meestal vogels.


Spijshuis Arlemein - Spaarnwouderstraat 74:
Jacintha Reijnders exposeert nog werken met gemengde techniek waaronder tempera. www.jacinthareijnders.nl
 

 


Voor de voorstelling reserveren noodzakelijk!!
 

Kijk ook op de website
 
   
Nieuws februari 2015  
   


Kijk ook op de website


Gerphil Kerkhof exposeert in de Stockroos
Hij exposeert zondag 1 februari 2015 met een serie foto's:
- de serie citiZen (stadsfoto's)
- een serie zwart wit foto's
- een diashow met o.a. foto's uit Berlijn

Kijk ook op www.geja-vu.nl

Expositieruimte de Stockroos
Hagestraat 14

 
   

 
 

Nieuw in de Spaarne Kunstroute:
Spijshuis Arlemein, Spaarnwouderstraat 74,
2011 AE Haarlem,Contact:
email: b.arlemeinspijshuis@upcmail.nl

Als eerste expositie zullen er ei-tempera / materie werken te zien zijn van Jacintha Reinders.

 
       

 
Nieuw in de Spaarne Kunstroute:
Expositieruimte De Stockroos,
Hagestraat 14, 2011 CV Haarlem.


Contact:
Emma van Dongen,
email: ecvandongen@upcmail.nl

Zij stelt de expositieruimte beschikbaar aan veelbelovende en bijzondere amateur kunstenaars. De ruimte leent zich goed voor dit doel: in de Hagestraat bevinden zich nog 3 andere locaties van de SKR. Iedere maand zal er ander werk te bezichtigen zijn. Er is een mogelijkheid voor een etalageopstelling van een kunstwerk.
   
       

 
 
Kijk ook op de website   Kijk ook op de website  

 

Lard van der Pal : “Haarlem komt letterlijk uit de verf”

Socioloog en cultuurgids Lard van der Pal (65) schildert vooral de laatste jaren intensief. Inspiratie voor zijn werk doet hij op als professioneel gids van groepen en particulieren die hij mee op ontdekkings reis neemt door geheel Nederland. Resultaat zijn fraaie Hollandse stadsgezichten, de zee en landschappen.

Zijn duidelijk herkenbare impressionisitsche stadsgezichten van Haarlem vormen de rode draad op de expositie in Golden Tulip Hotel Lion d’Or.

“Haarlem komt letterlijk uit de verf”, aldus Van der Pal die als veelzijdig gids vooral ‘zijn’ eigen stad een bijzonder warm hart toedraagt.

Het atelier van Lard van der Pal bevindt zich aan de rand van de binnenstad. Hij schildert op doek met zowel acryl- als olieverf. Schilderles kreeg hij van Walter van Dieren, Marianne Frederiks en René van den Bos. Hij leert nog steeds, de laatste jaren volgt hij schilderlessen bij Helmuth van Galen.

Lard van der Pal exposeert in de Kloosterkeuken, Hagestraat 12.

   
   
Nieuws december 2014  
   
  Expositie Anka Reijnierse - Athmerin Galerie SPW59
met werk van uit haar serie “Oude wetenschappers” (gemengde techniek op doek), “Jazz” (gemengde techniek op papier) en model tekeningen (houtskool , krijt of potlood op papier).

Anka laat in haar werk duidelijk zien dat ze geïntrigeerd is door de mens in al zijn verschillende gedaantes, vormen en handelingen. Een portret is voor haar meer dan uitsluitend een goede gelijkenis. Zij streef ernaar uitdrukking te geven aan de ziel achter het beeld, het karakter en de energie van een persoon. www.ankareijnierseathmer.com

Naast het werk van Anka, is er de nog doorlopende expositie van de bijzondere objecten van 2MEN en de zilveren armbanden Inside Out bracelet van Marcelle Meuffels www.insideoutbracelet.nl te zien.
 

 
Varende galerie JANUS exposeert “verloren ogenblikken”

 
   
Zie ook www.varendegaleriejanus.nl  

 
   
    Reserveren voor de voorstelling is gewenst: www.dezalon.nl  

 
Shellman geeft weer een gratis workshop weg t.w.v. €120,00.
Mensen moeten hun email adres bij ons achterlaten en dan mag 1 gelukkige een keer zijn/haar eigen schelpenkunstwerk komen maken in Amsterdam.


Marianne Kuiper exposeert in koffiesalon/galerie “t Teylertje” statige portretten
Kijk ook op www.mariannekuiper.nl
 
   

 
In januari 2015 is er een winterstop voor de Spaarnekunstroute; zondag 1 februari zijn we er weer.  

 
 

Lizan van Dijk exposeert in de Kloosterkeuken

Over de schilderijen van Lizan van Dijk.

Iets in de buitenwereld intrigeert mij en door deze impressie uit te werken, wordt zij blijvend deel van mijn binnenwereld. Dit zichtbaar maken op het doek van mijn binnenwereld gebeurt in fases. Laag na laag bouw ik aan de uiteindelijke vorm. Ik gebruik daarvoor die technieken en materialen die ik  daartoe geëigend vind. Mijn grotendeels abstracte werken bestaan uit veel uiteenlopende materialen, maar de dragende factor is de acrylverf.

www.lizanvandijk.nl
lizan.v.dijk@hotmail.com

 
   
Nieuws november 2014  
   
1 -2 NOVEMBER 2014 Expositie Galerie SPW59  
trans
Marcelle – Inside Out bracelet
trans
2Man – Objecten   Alexa Hillen – Fotogafie    
 
   

 
Leo van Velzen exposeert In de Kloosterkeuken      
www.leovanvelzen.nl
 
www.facebook.com/lvvelzen
 

 


Reserveren voor de voorstelling is noodzakelijk!

  Kijk ook op de website

 

Zie ook www.vangallery.nl

 
   
Nieuws oktober 2014  
   
Over Georgette van Velzen schreef het Haarlems Dagblad 10 september jl het volgende:  

Georgette van Velzen noemt haar schilderwerk ‘Kunst zonder punt’. ,,Fantasie en beleving zijn eindeloos. Iedere kijker zoekt een detail, maakt een interpretatie en vormt een beeld.’’

Georgette gebruikt restmaterialen die ze in haar schilderijen verwerkt. ,,Bananenblad, frisdrankblikjes en kranten van over de hele wereld. Verbandgaas, behang, zout, zand en zilverpapier, van alles.’’ Soms voorziet ze haar werk van teksten. Van foto’s van haar schilderijen met de bijbehorende tekst is een boekje uitgegeven. ,,Nee, het zijn geen gedichten. Meer gedachten die bij me opkomen als ik aan een schilderij werk. Ik doe het om het werk extra kracht te geven.’’ Een nieuw kunstwerk zet Georgette op vanuit gevoel en emotie. ,,Het gaat stromen en ontstaat onder mijn handen.’’

De kunstenares maakt de schilderijen voor zichzelf, maar exposeert graag. "Ik vind het fantastisch als ik merk dat mijn kunst ook anderen kan raken. Dat men iedere keer iets nieuws ontdekt in de verschillende lagen en elementen in een schilderij."

Georgette van Velzen exposeert in oktober in de Kloosterkeuken in Haarlem en KC De Kolk in Spaarndam.
 
 

 
Galerie De Wit in de Spaarnwoudestraat is de maanden oktober en november gesloten wegens verbouwing.  

 


In het eetlokaal "In den Swarten Hondt" vind u altijd schilderijen van Ruud Jansen

   

 
       

Reserveren noodzakelijk!


Kijk ook op de website


Tijdens de Spaarne Kunstroute van 5 oktober:
Minnie Nelissen in 't Teylertje
 
   
Nieuws september 2014  
       
Shellman Gallery   Culinair vakmanschap in Haarlemse Pelgrimskeuken
In één van de oudste stukjes van Haarlem vindt u in de Hagestraat restaurant de Kloosterkeuken. Al vanaf de 15e eeuw wordt hier gekookt voor de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Eeuwenoude gastvrijheid zit hier in de muren.

Op de eerste zondag van de maand, tijdens de Spaarne Kunstroute zal er telkens een nieuwe expositie van kunst in de ontvangsthal en in de binnentuin zijn. Deze expositie zal de gehele maand te bezichtigen zijn op de dagen dat het restaurant ook geopend is. www.dekloosterkeuken.nl.

 

Sinds 1 juli 2014 heeft Shellman haar deuren geopend aan het Spaarne 28 te Haarlem. De galerie laat een variëteit aan kunstwerken zien met als thema de zee. De objecten zijn voornamelijk gemaakt van schelpen maar ook van mineralen, fossielen en andere natuurlijke materialen. Naast kunstwerken voor aan de muur zijn er ook veel kleine objecten te koop om als cadeaus te geven of om als souvenirs mee te nemen.Win een Shell Art Clinic t.w.v. € 120,00
Heb je altijd al zelf een kunstwerk willen maken met de meest prachtige natuurlijke materialen? Laat uw naam en emailadres in de galerie achter en win een Shell art Clinic. Shellman, Niels van Alphen, geeft je een exclusief kijkje in zijn eigen atelier, zijn werkwijze en filosofie. Onder zijn persoonlijke begeleiding creëer je helemaal zelf een mooi kunstwerk met eigen inspiratie van de meest bijzondere natuurlijke materialen. Een kunstwerk om thuis een mooi plekje te geven of als cadeau voor iemand anders. Meer over de clinics vertellen wij u graag persoonlijk in de galerie.
www.shellman.nl

 

 
   


Reserveren dringend gewenst.
Kijk ook op de website
Preview van de tentoonstelling: Mijn prive-collectie foto's
als "ZELFPORTRET" MET WERK VAN 45 FOTOGRAFEN.
vangallery.nl


Piet van Leeuwen geportretteerd door Piero Manzoni (Stedelijk Museum)
 

 

Ron Felix

Zijn werk ademt de sfeer en volgt de vloeiende lijnen die in de natuur terug te vinden zijn. Door het gebruik van diverse materialen naast smeedijzer zoals hout, glas, keramiek en koper ontstaan gewaagde combinaties waarbij het gevoel een hoofdrol speelt. Zo laat hij andere disciplines zijn ambacht en vormgeving beïnvloeden waardoor nieuwe vormen en composities spontaan ontluiken. Kortom een zoektocht die steeds weer tot nieuwe verrassingen leidt.

In de tuin van de Kloosterkeuken exposeert Ron Felix, ook geopend tijdens de Spaarnekunstroute van 7 september.

Al het werk is te zien op www.ronfelix.nl

   

 

Ada Kors, 59 jaar.

Sinds zes jaar fotografeer ik vanuit een hobby naar semi-professioneel.
Al mijn foto's zijn niet door fotoshop beïnvloed, wat men ziet komt recht uit de camera.

Ik raak geïnspireerd door de natuur, dieren en mensen. Zij zijn altijd anders en met geduld en goed kijken zo mooi om vast te leggen met de camera!
Fotograferen heeft mij geïnspireerd om kleiner en anders te gaan kijken, het is wonderlijk wat je dan allemaal ziet.
Deze foto's zijn afgelopen weken in New York gemaakt, ik werd getroffen door spiegelingen die in New York overal aanwezig zijn.
Door het exposeren van mijn foto's wil ik mijn manier van kijken overbrengen naar de kijker. Helaas heb ik geen website, maar ben te bereiken via adakors@hotmail.com

 

 
   
Nieuws mei 2014  
       


Vanaf 3 mei 2014 "Archeo Flowers" bij VANGALLERY.
Het gaat om zelf gevonden Venetiaanse glasschervan uit mijn tuin die eruit zien als bloemen gecombineerd met andere vondsten, bijzondere bloemen en foto's van Piet van Leeuwen.

Walter van Dieren Expositie in De Waag, t/m 4 mei 2014
dagelijks van 13.00 - 17.00 uur, Spaarne 30 rood, 2011 CJ Haarlem
www.kzod.nl
De grote verscheidenheid in het werk van Walter toont zijn fascinatie voor mens en natuur, die centraal staan in zijn werk.
 
       

 
 

Ons hele leven bestaat uit Kruispunten.
Je hebt de keus: ga ik links of rechts, rechtdoor, wat zijn de mogelijkheden.
Soms kan je niet kiezen en moet je de konsekwenties aanvaarden.
Dat zijn de ups en downs van het leven.

Ik vergelijk mijn leven met de stenen om mij heen.
Prachtige stenen met veel lijnen.
Gekruiste lijnen, diepe inkervingen, lichte krassen en stevige deuken.
Mooi en rijk.

Ik heb een versteend stuk hout, met jaarringen zichtbaar in de steen.
Heel oud en doorleefd, een fossiel, het hele leven staat erop.
Dat is de inspiratie voor mijn werk.

Deze kruispunten vond ik in Toscane

in stenen op de grond,
strepen in de lucht,
in de marmergrotten van Carrara,
en de kerkdeur van de S Frediano in Lucca

Dit thema is eindeloos, ik blijf ermee doorgaan.
Het zijn de kruispunten op mijn levensweg

Ria van Kooten

 
       

 


Lees hier het persbericht
Lees verder op Spaarnestroom
Kijk ook op de website
 

Werk van Alain Poussot

Werk van Albert van Loon
 
   

Werk van Angela Boogaard
     
   
Nieuws april 2014  
   


Kijk ook op de website


Kijk ook op de website
 

 


Kijk ook opde website

 De galerie SPW59 is 6 april gesloten in verband met een verbouwing; 4 mei hopen ze weer van de partij de zijn.
Zondag 6 april is de afsluiting van het Kenau festival in de Spaarnwoudestraat. Een bezoek is mooi te combineren met een wandeling langs de deelnemers aan de Spaarnekunstroute.

 
Nieuws maart 2014  
   

Ondanks de verbouwing doet galerie SPW mee met de SKR van 2 maart.
Kijk ook op galeriespw59.nl

  


Kijk ook op de website
     

 

Kijk op: www.vangallery.nl

      

Kuno Grommers

Een groot deel van mijn oeuvre bestaat uit geënsceneerde fotografie. Je zou kunnen zeggen dat ik een installatiekunstenaar ben die zijn installaties als foto's toont. Gezien mijn achtergrond in de theaterfotografie zou je ook kunnen zeggen dat de installaties eigenlijk decors zijn en dat het publiek de camera is. Eigenlijk ben ik dan een decorbouwer.

Hoewel ik ook installaties(decors zo u wilt )toon zonder tussenkomst van de fotografie beschouw ik mijzelf toch in de eerste plaats als fotograaf. Eén van de belangrijkst steeds terugkerende thema's in mijn werk is namelijk het standpunt van de waarneming. Ook de zelfstandige installaties vinden hun oorsprong in mijn achtergrond, de fotografie.

 

 

Kijk ook op de website

       Kijk op www.teylertje.nl

 
   
Nieuws december 2013  
   

Kijk ook op de website

Poëtisch Realisme in KNH

Sinds de lente van 2013 delen Schilder Hermanus en RIANN hun leven en werk in een zonnig atelier- galeriepand te Alkmaar waar zij werken aan hun uitbreidende Poëtisch Realistisch oeuvre.
Deze twee vertegenwoordigers van het Poëtisch Realisme laten een vervlogen werkelijkheid zien. Het doorzettend vermogen in de eigen vormgeving creëert het kenmerkende spontane, een glimlach opwekkende, charmerende, vaak anekdotische en poëtische karakter van hun beider werk waardoor er een eigen natuurlijkheid, zuiverheid en echtheid ontstaat. 

Hermanus (1955, academie Utrecht/Antwerpen) toont blijmoedige taferelen waarbij de zee als inspiratie dient en er regelmatig een scheepje voorbij komt.

RIANN (1963,  MTS Schoonhoven, juwelier/goudsmid) schildert iconische portretten, illustreert eigen verzenbundels en brengt lichtvoetige versjes en verzamelaarobjecten gebaseerd op het werk van hen beiden.

Zij exposeren op 1 december KNH (Kunst. Noord-Holland)
 

 

Kijk ook op galeriespw59.nl
 

 
Ook deze maand ligt de varende galerie 'Janus' van Jan de Vente afgemeerd in het Spaarne bij Teylers Museum.
Het nieuwe werk bevat o.a. 12 tableaus met gezichten op de Maasvlakte. Kijk voor meer indrukken op www.varendegaleriejanus.nl

 
   
   
   

Klik hier voor het nieuwsarchief